Obligatorisk etterutdanning i Danmark

Representantskapet i Dansk Tandlægeforening (DTF) har fattet vedtak om obligatorisk etterutdanning for alle yrkesaktive medlemmer av foreningen. Vedtaket trer i kraft 1. januar 2009, og innebærer at alle må gjennomføre 50 timer etterutdanning hver toårsperiode, som i gjennomsnitt tilsier 25 timer etterutdanning i året.

Det følger av vedtaket at etterutdanningskravet er et av de kvalitetskrav som må være oppfylt for å kunne være medlem av DTF.

Lederen for DTF, Susanne Andersen, sier at beslutningen om å innføre obligatorisk etterutdanning blant annet vil være med på å sikre at offentlig ansatte tannleger får avtalefestet sin rett til etterutdanning, samtidig som man nå får med seg de privatpraktiserende og offentlig ansatte tannlegene som hittil ikke har vært gode nok til å holde seg faglig oppdatert. Hun understreker at vedtaket ikke må ses som et tegn på at det foreligger et problem hva angår danske tannlegers faglige nivå, og tilføyer at hun føler at DTF nå ligger et skritt foran foreningene i nabolandene.